Публикувно на

Детски песнички за ксилофон и пиано

Цветни ноти на детски песнички за ксилофон и пиано

Имате ли детски ксилофон вкъщи? Ние да! А случвало ви се е да се чудите какво да изсвирите на него?

Вече можете да зарадвате детето си като му изсвирите някои от най-любимите детски песнички! С цветните ноти, които подготвихме това е съвсем лесно. Списъкът включва песнички на български език и на английски език, като например „Мила моя мамо“ и “Happy birthday”.

Още по-хубаво е, че и детето Ви ще може да се научи да ги изпълнява само – единствено като следва съответните цветове. Ако пък още не сте си взели ксилофон или пиано, може би ще си харесате от нашата категорията с детски музикални инструменти!

Нотите са съвместими с всеки ксилофон, тъй като сами ги оцветявате спрямо цветовете на вашия ксилофон. Можете да ги ползвате и за детско пиано – като залепите цветни кръгове върху клавишите.

Подготовката е в няколко стъпки:
1. Изтеглете нотите от линковете по-долу. Има 2 варианта – с цифрови или с буквени обозначения, изберете този, който смятате за по-удобен.
2. Принтирайте ги – направени са за стандартен лист А4.
3. Оцветете нотите – Ако 1вата пластина на ксилофона ви е лилава, то на листовете с нотите оцветете всички ноти с цифрата 1 в лилаво, 2та пластина в синьо – всички ноти с цифра 2 са в син цвят и т.н.
4. Ако на ксилофона си имате буквени означения, може би ще ви е по-лесно да ползвате варианта на „нотите“, които са с букви. Ако на първата пластина на ксилофона имате буква C в лилаво, оцветете всички ноти с буква C лилаво.
5. Можете да ползвате „нотите“ и за пиано – пианото се състои от повтарящи се групи от 5 черни клавиша и 8 бели. 8те ноти съответстват на клавишите, както е показано на схемичката за пиано в линковете. Оцветете я и поставете цветни кръгчета на самото пиано. Ако изберете първият клавиш да е лилав, тогава всички ноти с цифра 1 на листовете са в лилаво.

Изтеглете нотите от тук: ноти с цифри или ноти с букви .

 

Весело свирене!