Публикувно на

Предимства на дървените играчки

Предимства на дървените играчки

Почти всеки тип детска играчка може да бъде изработена от дърво. Включително строителни кубчета, влакчета, колички, музикални инструменти, пъзели и много други. Вижте само някои от основните им предимства!

Сигурно сте забелязали колко много харесваме дървени образователни играчки – те са сърцето на магазина ни и това не е случайно.

Те са безопасни:

  • Качествените дървени играчки не са токсични и не съдържат опасни химикали. Това е особено важно за бебетата, които често лапат играчките и ги дъвчат.
  • Дървените играчки обикновено нямат остри краища и децата няма да могат да се наранят с тях.
  • Тъй като пластмасовите играчки се чупят много по-лесно, съществува и по-голям риск детето да счупи малка част от играчката например.

С тях опазваме природата:

  • Дървените играчки са изработени от естествени материали и често се рециклират. Това ги прави много по-безвредни за околната среда, от колкото пластмасовите варианти.
  • Дървената играчка никога няма да си изхаби батериите! Това ни спестява пари и неудобството да се налага да сменяме батериите през цялото време.
  • Качествените дървени играчки, обикновено са много по-трайни от пластмасовите. Ще можете да предадете любимите си играчки на следващото поколение и те да пренесат щастливите спомени със себе си от баби и дядовци на внуци.

Полезни и интересни са за децата:

  • Те са образователни! Например дървените пъзели и комплектите за конструиране развиват пространственото мислене. Играчките за бутане и дърпане изграждат двигателните умения.
  • Дървеният материал има много приятно тегло и усещане при допир. По този начин създава стимулиращо и приятно изживяване, докато децата играят с тях.
  • Дървените играчки поощряват детето да използва въображението си. Има много начини, по които едно дете да играе със семпъл набор от дървени кубчета например. Този тип игра ще му помогне да развие уменията си за творческо мислене.
  • Традиционните дървени играчки създават равнопоставеност, когато деца с различен произход и преживявания играят заедно. Не е необходимо всяко дете да е гледало определено телевизионно шоу или да знае за определен анимационен герой. Това обединява децата и им позволява да се забавляват като група.

Неслучайно има традиционни играчки от поколения назад, които са популярни и до днес. Когато са с добро качество, тези играчки са безопасни и предоставят на децата безкрайни възможности за творческа игра. И най-важното – децата ги обичат!