Политика за личните данни

Политиката за защита на личните данни на Бухо БГ цели да ви запознае как се обработват личните Ви данни и какви са правата Ви като ползватели на онлайн магазина.

Ние ценим коректното отношение и яснотата, затова и настоящата политика е възможно най-разбираема и достъпна. Разработена е в съответствие със Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент („GDPR”) и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Личните данни, които споделяте с нас, се обработват като спазваме тази политика. Молим Ви да се запознаете с нея и ако имате въпроси, можете да се свържете с нас на посочените координати. Имайте предвид, че може да поискаме доказателство за самоличността Ви, за да обработим постъпилото искане.

I. Кои сме ние?

Интернет страницата www.buho.bg е собственост на „Бухо БГ“ ООД, ЕИК 205012275, адрес: гр. София 1113, ул. Димитър Гичев № 43А, тел. 0888410408, имейл: office@buho.bg. При използването на „Бухо БГ”, „ние”, „нас” или „наш”, имаме предвид „Бухо БГ“ ООД. Фирмата е отговорна за защита на личните данни, които споделяте с нас и е администратор на лични данни по смисъла на приложимото законодателство за защита на данните.

II. Какво означава лични данни?

Лични данни означава всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като имена, възраст, дата на раждане, телефон, електронен адрес и други).

III. Какви лични данни събираме и обработваме?

Бухо БГ събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са необходими за изпълнение на предлаганите от нас услуги. Предоставянето на тези данни е напълно доброволно. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в сайта и управление на покупките, които правите. Освен това могат да служат за статистически цели, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на онлайн магазина.

Когато отворите уеб страницата ни, ние получаваме информация под формата на информационен протокол с определно съдържание: IP-адрес, гео локация, тъсенето на потребителя, адрес на страницата, която ви е препратила към сайтa, дата и продължителност на ползване на сайта, информация за браузъра и операционната система, които ползвате, количество на прехвърляните данни.

Необходимата информация, която потребителите попълват  и предназначението й са следните:

  • За създаване на профил в онлайн магазина, за управление на достъпа и идентифициране на профила Ви: име и e-mail адрес;
  • За поръчки: две имена, e-mail адрес, телефон за контакт, държава, адрес за доставка на поръчаните стоки;
  • За абонамент за бюлетин: e-mail адрес;
  • При запитване във формата за контакт: име, e-mail адрес, телефон за контакт;
  • За издаване на фактура: три имена, адрес за фактура, Булстат, адрес на доставка, електронен адрес, начин на плащане, сума на плащането, продукт/и, дата на покупка;

Данните в полетата, обозначени със звездички са задължителна информация, която ни е необходима. Нужна е, за да можете да извършите съответно регистрация в сайта, за да имате достъп до нашите онлайн услуги, за да Ви изпратим нашия бюлетин, или за да спазим някои законови изисквания (напр. фактуриране). Ако не ни предоставите информация в такова поле, това може да се отрази на възможността да Ви предоставим съответната услуга.

IV. С какви цели и на какви законови основания обработваме Вашите лични данни?

Ние обработваме Вашите лични данни със следните основания и цели:

  • Данни за изпълнение на направена поръчка от електронния магазин на Бухо БГ- на основание сключването на договор;
  • Осчетоводяване и фактуриране на покупките – на основание законовото ни задължение за това;
  • За да осъществим регистрацията Ви в сайта – с цел предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор (т.е. поръчка от сайта);
  • Дейности по управление на Вашия профил в сайта – за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор (т.е. поръчка от сайта);
  • Данни, свързани с достъпа до профил Ви (идентификация) – на основание Вашето дадено съгласие;
  • Данни, необходими, за да Ви изпращаме нашия бюлетин – ако сте се абонирали (винаги можете да се отпишете от самия бюлетин);
  • За да се свързваме с Вас чрез имейл относно регистрация Ви в сайта;
  • Обработваме запитвания, отправени към нас относно продукти – на основание съгласието Ви;
  • В определни ситуации използваме бисквитки (cookies) с други лични данни, които сте споделили с нас – с цел осигуряване на правилното функциониране на сайта и приложенията в него – например да останете логнати в профила си и след изтичане на сесията, за правилно показване на съдържанието, за да правим подобрения по сайта.

Защитата на личните данни е изключително важна за нас. Ние никога не предоставяме или продаваме Вашите данни на други дружества или лица. Стремим се да осигурим яснота и прозрачност относно обработването на личната Ви информация.

V. Политика за бисквитки (Cookies), социални мрежи и други технологии

  1. Какво представляват бисквитките?

За да бъдат посещенията на сайта на Бухо БГ възможно най-функционални, използваме т.нар. „бисквитки“. Cookies или „бисквитки“ са малки текстови файлове, които се изпращат от уеб сървър до Вашия браузър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да го разпознае.

  1. Видове бисквитки и употреба

Ние използваме информацията от бисквитките, за да направим нашата страница по-удобна и лесна за използване от потребителите. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашето устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно на него, когато посещавате нашия сайт и изчезват, когато затворите страницата, т.е. те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство. Повечето компании използват бисквитки на сайтовете си, за да подобрят използваемостта.

Бисквитките улесняват навигацията Ви на интернет страницата ни и имат различна употреба:

– Бисквитки, свързани с определена функционалност – необходими са, за да може да се осъществи Вашето търсене и да поддържат идентификацията Ви по време на търсенето, те позволяват да използвате и основни функции като „пазарска количка “;

– Персонализиращи бисквитки – позволяват да посещавате интернет страниците по персонализиран начин, съобразено с предишните Ви посещения и поръчани продукти, помагат Ви да намерите по-бързо предложенията, които най-много Ви интересуват;

– Рекламни бисквитки – дават възможност да получавате предложения от Бухо БГ;

Във връзка с нашите услуги, използваме и определени бисквитки на трети страни. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се управляват от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме. Някои от тях могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър, при други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате инструкциите.

Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

  1. Изтриване на бисквитки

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитките. Също можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява, когато устройството Ви получава бисквитка  и да избирате да приемете или откажете определна бисквитка. Вашето устройство може също да бъде настроено да отхвърля всички бисквитки – за повече информация посетете www.aboutcookies.org.

Интернет браузърите обичайно поддържат функции за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на бисквитки.  Информацията на различните браузъри относно тези настройки може да откриете на следните линкове:

Друг инструмент за управление на бисквитките има например на сайта http://www.youronlinechoices.com/bg/.

Моля, обърнете внимание, че ако промените настройките на браузъра относно запаметяването на бисквитки или ако изтриете запаметени вече такива, е възможно да се наруши правилното функциониране на сайта.

  1. Връзка с Facebook

Социалните мрежи като Facebook предвиждат отделна регистрация и приемане на техните общите условия, като е необходимо да се запознаете с тях и съответно с политиката им за защита на личните данни. Бухо БГ не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на общите условия социалните мрежи.

Бухо БГ не може да влияе на данните, които се събират, както и как се използват от Facebook. Всеки потребител може да позволи или ограничи възможността на Facebook и партньорите му да показват реклами във и извън Facebook. Независимо от това, Facebook съхранява и обработва данни посредством браузърът Ви. Създавайки връзка към съответния потребителски профил, Facebook може да използва съответната информация за рекламни цели, съгласно политиката на социалната мрежа за използване на данни – можете да се запознаете с нея, както и с възможните настройки на Всеки потребител може да позволи или ограничи възможността на Facebook и партньорите му да показват реклами във и извън Facebook. Независимо от това, Facebook съхранява и обработва данни посредством браузърът Ви. Създавайки връзка към съответния потребителски профил, Facebook може да използва съответната информация за рекламни цели, съгласно политиката на социалната мрежа за използване на данни – https://www.facebook.com/about/privacy

Можете да инсталирате приложение за браузърът, който използвате (Add-ons) и чрез него да блокирате Facebook.

  1. Употреба на Google Analytics

Google Analytics  („Гугъл Аналитикс“) представлява услуга за уеб анализ, предлагана от Google, Inc („Google“). Използва се от сайтът ни, за да генерираме статистика какви са трафика и източниците му. Google Analytics също функционира чрез т.нар. cookies („бисквитки“). Информацията от тези бисквитки, обикновено се прехвърля и съхранявана от Google на сървъри в САЩ.

Можете да откажете участието си в тази статистика на https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en . Използването на плъгина, чрез който се осъществява това, е конкретно спрямо съответния браузър и компютър. След инсталирането му не може да бъде изтрит – това е с цел запазване на деактивацията на Google Analytics. Повече информация можете да намерите на https://policies.google.com/privacy?hl=bg .

Също можете да откажете записа на бисквитки чрез настройки на вашия браузър, като ако направите това, е възможно да не можете да използвате всички функции на сайта .

  1. Употреба на Google AdWords

Google AdWords е услуга за ремаркетинг и поведенческо насочване предоставена от Google, Inc („Google“). Adwords функционира посредством „бисквитки“. Използваме услугата за рекламна дейност, като Бухо БГ не използва Google AdWords за идентифициране и събиране на данни за потребителите. Как да се откажете от показване на реклама от Google AdWords, можете да прочетете тук – https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en-GB .

V. Какви са видовете получатели на Вашите лични данни?

Защитата на личните данни е от голямо значение за нас и поради тази причина работим единствено с доверени партньори.

Личните Ви данни могат да се обработват пряко от наше име или от наши доставчици на определени услуги (такива услуги понякога са обвързани с достъп до лични данни). Например доставчици на ИТ услуги, хостинг услуги, поддържане на бази данни, софтуер, социални мрежи, уеб анализи и търсачки, пощенски услуги и доставки, рекламни, маркетингови. Ние не продаваме Вашите лични данни и не ги споделяме с трети страни за техни маркетингови цели.

Можем да споделяме Вашите лични данни поради законови задължения (например за да предотвратим измама и/или в защита на своите дейности и потребители), също за да подобрим нашите услуги и след получаване на съгласието Ви за това. Можем да споделяме лични данни и при други наложени обстоятелства, при условие че имаме право да направим това по закон.

Възможно е в случай на реорганизация, сливане или продажба, да прехвърлим събраните лични данни на съответната трета страна.

VI. Трансфер в трети страни

Бухо БГ не прехвърля лични данни в трети страни извън ЕС.

VII. Колко дълго пазим Вашите лични данни?

Ние съхраняваме лична информация само доколкото това се налага, за да осъществяваме дейността на сайта или съгласно нашите законови задължения. Спрямо вида данни и целите, за които са събрани, данните се пазят с определен срок. Може да запазим някои лични данни, за да спазим законови задължения, за да можем да защитаваме свои права или за данъчни и счетоводни цели.

Когато личните Ви данни не са необходими повече, ги изтриваме от системата ни или ги правим анонимни, така че дадено лице да не може да бъде свързано с тях.

 

VIII. Какви са Вашите права?

Ние ценим и уважаваме правото Ви да можете да управлявате своята лична информация.

Като регистрирани потребители на сайтa ни директно от своя профил можете да упражните следните свои права:

  • Право на достъп до Вашите личните Ви данни, като влезете в профила си в сайта;
  • Право да изтриете Вашия профил (правото „да бъдеш забравен“);

По свое желание имате възможност да упражните правото си „да бъдеш забравен“, като изтриете своя потребителски профил в сайта ни – като се свържете с нас по имейл.

  • Право да коригирате данните от потребителския си профил, така че те могат да станат дори и анонимни;
  • Право да пренесете данните си, като ги копирате в четим за Вас формат;
  • Имате право да се отпишете от нашия бюлетин, това става като натиснете бутона Отпиши се от бюлетин в получен вече от нас имейл от пощата Ви.
  • Имате правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законови основания за това. може да се свържете с нас чрез попълване на Формата за контакт или да изпратите email на office@buho.bg. Можем да откажем да обработваме заявки, които са неоснователно повтарящи се, за които са необходими несъразмерни технически усилия, такива които застрашават поверителността на други потребители или такива, до които по закон не се изисква достъп.
  • Имате и право на жалба до Комисията за защита на личните данни, с координати за връзка: www.cpdp.bg.

Молим Ви да имате предвид, че може да поискаме доказателство за самоличността Ви, за да обработим конкретно искане.

IX. Защитени ли са личните Ви данни?

Ние взимаме редица предпазни мерки, за да защитим личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба. Данните, които обработваме, се съхраняват изцяло в електронен вид.

Връзката между уеб браузърите на потребителите на сайта и сървъра, който използваме е подсигурена и криптирана чрез SSL сертификат (Secure Sockets Layer е специализиран протокол, който служи за пренасяне на лични данни през интернет).

Достъп до личния профил на потребителите е възможен само чрез задаване на лична парола. Паролата се съхранява криптирана в базата данни. В случай, че я забравите и искате да я възстановите, можете да изпълните стъпките относно Забравена парола. Молим Ви да не споделяте паролата си на трети лица. След завършване на дейността си в профила, винаги да излизате от него като изберете Изход от главното меню, особено ако ползвате устройството съвместно с други лица.

X. Данни на деца

Ние не събираме лична информация от лица на възраст под 16 години. Ако родител или упълномощен настойник на дете открие, че дете под тяхно настойничество е предоставило своите данни, молим да ни  информирате, за да предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро.

XI. Актуализиране на политиката

В определени ситуации е възможно да актуализираме своята „Политика за защита на личните данни“. В този случай, на сайта ни ще бъде публикувана актуализираната политика, а също и съобщение, че това се е случило.

XII. Как да се свържете с нас?

При други въпроси относно настоящата политика или обработването на Вашите лични данни, можете да се свържете с нас чрез формата за контакт или на office@buho.bg.

Пожелаваме Ви приятно пазаруване на сайта!