Условия за връщане

Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП) – Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от получената стока в срок на 14 работни дни от датата на получаване на стоката. В този случай търговецът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни (считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите). Сумите се възстановяват по банкова сметка на клиента. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид – без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.

В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиентът го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца.